Fönsterrenovering

 I mars startar renoveringen av våra fönster

Bakgrund

Våra fönster är original från 1936 och renoverades senast 2009 i samband med fasadrenoveringen. Idag sitter det gamla tunna 2-glas i bågarna.   

Vad ska göras?

Arbetet omfattar fönstrens ytterbågar och karmens utsida och de delar av den som döljs av bågarna. På dessa delar tas färgen bort, ev skador lagas, träets oljas, grundmålas och slutmålas. Gammalt kitt tas bort och bågen kittas om och fönstren justeras.

Förutom arbetet med fönstret ska även glaset i den inre bågen bytas ut till ett ljudreducerande energiglas. Detta kommer att minska energiförlusterna i huset och bidra till sänkta energikostnader för föreningen. Det kommer även att minska kallraset samt minska ljudnivån utifrån och ge ett mer behagligare inomhusklimat.  

Mer information angående fönsterrenoveringen kommer snart. 

Själva renoveringen kommer att pågå i ca 10 veckor (preliminärt v.10-v.20), 

Arbetet kommer att utföras på ett våningsplan i taget, med viss överlappning.  

Varje enskild lägenhet kommer att vara påverkade i ca 4 veckor, det betyder inte att hantverkarna kommer att behöva komma in varje dag utan tider annonseras ut och sedan när de kommer att återkomma. 

Väderskydd monteras på fasad i erforderlig omfattning för att säkerställa rätt klimatiska förutsättningar för målningsarbeten och inomhusklimat.

Vi förstår att detta är ett väldigt krävande projekt för oss i huset men ber er ha överseende med detta då detta är underhåll som behöver göras och resultatet kommer att gynna oss alla. 

Så fort vi har fått den mer detaljerade planen så kommer vi att sätta upp mer information.

/ Styrelse